VISI GALI PASIGAMINTI: Kepta višta ir sultinys



Už visas jūsų matomas gėrybes ant stalo ir vėliau mūsų skrandžiuose dėkojame:
Prekybos miesteliui Urmas: https://www.urmas.net/lt/
Volfas Engelman Nealkoholiniam: https://volfasengelman.lt/
Sultiniams Sukčius: https://sukcius.lt/

Dar vienas plačiai panaudojamas receptas – kepta višta ir iš jos karkaso (mandras žodis kaulams) verdamas sultinys. Višta gavosi sultinga ir skani, juokai gavosi pagrinde apie Dovydą Šamrajų, o sultinys – toks kokio paragavę į bulijono kubelius nebent tik cyzą užgesint norėsit.

Gero žiūrėjimo!

🔥🔥REMKITE MUS PATREON’E🔥🔥
https://www.patreon.com/klajumas

🔥🔥NORITE MATYTI SAVO REKLAMĄ MŪSŲ KANALE?🔥🔥
reklama@klajumokanalas.lt

Kepimo procesas:
Mirkome 5% druskos tirpale (50g druskos, 1l vandens), kad nereiktų sūdyti ir mėsa būtų minkštesnė
Traukiame iš talpos, nusausiname
Į vidų kišame pakepintas ant Ghee sviesto daržovės:
Smulkiai pjaustytas pankolis
Kalendra
Petražolės
Raudonėlis
Svogūnas
Saliero stiebai
Kiti mėgiami priskoniai (druska ir pipirai būtinai)
Kepam ant didelžiausios įmanomos orkaitės kaitros, kol vidinė pasiekia 75 laipsnius (jeigu neturite termometro, vidutinio dydžio vištą reikia kepti ~45 min, bet geriau turėkite termometrą, nes kainuoja kelis eurus, bet išsprendžia krūvą problemų)
Likus kepti kelias mintues aptepam klevų sirupu ant galo, kad užsidėtų karamelinė plutelė (suteikia papildomą skonio sluoksnį, bet nėra būtina)

Padažas prie vištos:
Natūralaus jogurto
Natūralus jogurtas
Petražoles
Kalendra
Nusunktas tarkuotas agurkas
Česnakas
Druska/pipirai
Laimo žievelė

Valgymo procesas:
Rankom. su garnyru, skanaujant padažu

Sultinys:
Pasiruošiam daržoves (supjaustom ne smulkiai)
Morka
Pankolis
Saliero stiebai
Šviežias pomidoras
Bazilikas/petražolės/žolelių atliekos
Kitos jūsų mėgiamos daržovės (tik ne bulvės)
Apkepinam daržoves su šaukštu pomidorų pasto
Ant viršaus į puodą dedame vištos karkasą
Pilam vandeniu ir verdam bent 4 valandas
Nukošiame ir valgom

Klajumo Instagram
https://www.instagram.com/klajumas/

#VisiGaliPasigaminti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *